

Kokkens anbefalning
Sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk – passer også utmerket uten mat.
Apéritif - 87 poeng
En smaksrik riesling-garganega-miks som tåler 4-5 år.
Meget godt køjp.
Ca'Botta Le Poggie Veneto Bianco 2019
Veneto, Italia
En unik hvitvin fra Ca’Botta, laget på Appassimento metoden, basert på 100% tørkede druer.
198,- kr
0,75 l, 13,4%
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Garganega 50%, Riesling 50%
Smaksbeskrivelse
Grønngul. Frukt og hvite blomster. Aprikoser og pærer.
Appellasjon
IGT
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 30 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.
Lagring
6 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 7-8 år fra årgangen
Sukker/Syre
6,0 g/l sukker / 6,6 g/l syre
Passer til
Fisk, skalldyr, aperitiff
Serveringstemperatur
6–8 grader
Varetype: | Hvitvin |
Varenummer: | 11234701 |
Skanlog nummer: | 9063107 |
Veil. pris HoReCa: | 163,- kr |
EPD nummer: | |
Produktutvalg: | Bestillingsutvalget |
Sertifisering: | Konvensjonell |