Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk – passer også utmerket uten mat.

Apéritif - 87 poeng
En smaksrik riesling-garganega-miks som tåler 4-5 år.
Meget godt køjp.

Ca'Botta Le Poggie Veneto Bianco 2019

Veneto, Italia

En unik hvitvin fra Ca’Botta, laget på Appassimento metoden, basert på 100% tørkede druer.

198,- kr

0,75 l, 13,4%

Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området

Råstoff
Garganega 50%, Riesling 50%

Smaksbeskrivelse
Grønngul. Frukt og hvite blomster. Aprikoser og pærer.

Appellasjon
IGT

Jordsmonn
Kalkholdig

Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 30 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.

Lagring
6 md. flaskemodning.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 7-8 år fra årgangen

Sukker/Syre
6,0 g/l sukker / 6,6 g/l syre

Passer til
Fisk, skalldyr, aperitiff

Serveringstemperatur
6–8 grader

Varetype:
Hvitvin
Varenummer:
11234701
Skanlog nummer:
9063107
Veil. pris HoReCa:
163,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell