Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Passer også utmerket uten mat, som aperitiff, sushi, sashimi, sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk, desserter.

Ca'Botta YM Prosecco

Prosecco, Veneto, italia

En frisk pg smakrik Prosecco fra Ca’Botta, med mye og behagelige små bobler

169,- kr

0,75 l, 11,5%

Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området

Råstoff
Glera 100%

Smaksbeskrivelse
Lys mot gul. Frisk frukt mot pære og røde epler. Sitrus- og eplepreget, hint av kjeks og mineraler.

Appellasjon
DOC

Jordsmonn
Kalkholdig

Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Presses forsiktig og deretter fermentering på temperaturkontrollerte ståltanker. Spontanfermentert.

Lagring

Lagringspotensiale
Drikkeklar, ikke egnet for lagring.

Sukker/Syre
15,5 g/l sukker / 6,0 g/l syre

Passer til
Aperitiff, skalldyr, sushi, sashimi, dessert

Serveringstemperatur
4–8 grader

Varetype:
Musserende
Varenummer:
11230601
Skanlog nummer:
9063105
Veil. pris HoReCa:
135,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell