

Kokkens anbefalning
Entrecôte, biff, lammestek, hjortefilet, viltgryte, ost – passer også utmerket uten mat.
Baccio Chianti Riserva 2017
Chianti, Toscana, Italia
En fortreffelig og smaksrik Chianti Riserva fra Le Chiantigiane, det største consortium i hjerte av Toscana.
179,- kr
0,75 l, 13%
Om leverandøren
Hovedmålet til Le Chiantigiane har alltid vært kvalitet, distribusjon og formidling av fortreffelighet til toskanske viner over hele verden.
Le Chiantigiane forvalter 2460 hektar med vingårder, fordelt på 2000 toskanske assosierte vinbønder, som gjennom medlemskap opprette Consortium Le Chiantigiane for tapping og salg av vinene deres.
Råstoff
Mellom 75 og 100 % Sangiovese, opptil 10 % Canaiolo Nero.
Smaksbeskrivelse
Lys rød og på grensen til granatrød når den eldes. Fruktig, floral smak med hint av morellokirsebær og fiolett og et lite hint av vanilje, tørr, velbalansert smak.
Appellasjon
DOCG
Jordsmonn
Kuperte områder med høyder som ikke overstiger 700 meter og jord laget av arenaceous, marly limy substrata, leirholdige skifer og sand.
Vinmark
Denne historiske vingården på den florentinske landsbygda er en av de eldste vingårdene i Toscana. I middelalderen tilhørte det munkene i Certosa di Firenze som dyrket landet.
Vinene kommer fra de typiske områdene i Toscana, som alltid har vært det privilegerte stedet for å få det beste resultatet i dyrking av vinstokker og i produksjon av gode viner.
Vinifikasjon
Håndplukkede druer. Kaldmaserasjon før fermentasjon 12-15 dager på skinn i rustfrie ståltanker
Lagring
Minimum 12-15 md på eikefat og minimum 3 md på flasker. Foredlingsperioden regnes fra første januar i året etter høsting av druene.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 7-8 år fra årgangen
Sukker/Syre
0,6 g/l sukker / 5,6 g/l syre
Passer til
Storfe, Storvilt, grillet kjøtt og supper, Ost
Serveringstemperatur
18 til 20 grader
Varetype: | Rødvin |
Varenummer: | 13532701 |
Skanlog nummer: | 9071321 |
Veil. pris HoReCa: | 143,- kr |
EPD nummer: | |
Produktutvalg: | Bestillingsutvalget |
Sertifisering: | Konvensjonell |