Alt det du kan forvente av en Rioja - men enda bedre takket være vinmakeren Gorkas talent
Leter etter en vin som passer til en veldig spesiell anledning, trenger du ikke lete lenger.
Alle underverkene man kan håpe på fra en Rioja, pluss de berøringene du vet bare kommer fra gode hender - Gorkas.
Om leverandøren
På slutten av 1980-tallet gikk seks familier av bønder i La Rioja – Castillo Garcia, Galán Garijo, Gurría García, Marques Malumbres, Rivas Marques og Ruiz Casas – sammen for å skape vingården Bodegas de Familia Burgo Viejo. Dette ble totalt 200 hektar med vingård dyrket med omhu og etter vindyrkingstradisjoner og eldgammel kunnskap som er gått i arv fra en generasjon til den neste. Som et resultat er vingården i stand til å tilby et bredt utvalg av viner, viner som kombinerer tradisjonen fra La Rioja med nye markedstrender for å møte forbrukernes krav.
Råstoff
Tempranillo 100%
Smaksbeskrivelse
Dyp rubinrød farge, klar og lys. På nesen er den ærlig med intense toner av modne frukter perfekt blandet med krydder, kakao og vanilje. På munnen er den søt, kraftig og lang, og etterlater en dvelende ettersmak av plommer og ristet brød.
Appellasjon
Reserva
Jordsmonn
Kalkholdig og rød leire
Vinmark
Vingårdene måler 200 hektar – 494 dekar – (90 % tinto, 5 % rosado, 5 % blanco) og spredt over hele kommunen Alfaro, La Rioja, Spania ved foten av Yerga-fjellet, ved bredden av den fruktbare Ebro-dalen. Dette området byr på et stort mangfold av jordsmonn og mikroklima der druesortene Tempranillo, Mazuelo, Garnacha, Carignan, Graciano og Viura vokser til å bli Burgo Viejo-viner.
De fleste av vinstokkene er 30 år gamle. Noen Garnacha er over 90 år gamle og noen unge økologiske Graciano er blitt plantet.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Tradisjonell vinifikasjon, fermentert på ståltanker
Lagring
18 md. fatlagring, 50% på amerikanske eikefat og 50% på franske eikefat. 24 md. falskemodning
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 12-15 år fra årgangen
Sukker/Syre
2,0 g/l sukker / 5,5 g/l syre
Passer til
Storfe, Storvilt, Ost
Serveringstemperatur
16 til 17 grader. For å få det beste ut av vinen, anbefaler Gorka å dekantere den i en time før den drikkes.