Skip to main content
Ca'Botta Cerviero Rosso Venet Magnum 2017
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Entrecôte, biff, lammestek, hjortefilet, andebryst, andeconfit – passer også utmerket uten mat.

Apéritif - 89 poeng
En smaksrik fløyelsmyk og konsentrert supervenetianer som tåler 12 år.
Meget godt kjøp.

Ca'Botta Cerviero Rosso Venet 2017

Valpolicella, Veneto, italia

En unik vin fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer – Appassimento, hvor 25% av de klassiske amarone-druene er erstattet med Cabernet Sauvignon.

265,- kr

0,75 l, 14,5%

Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området

Råstoff
Corvina 50%, Cabernet Sauvignon 25%, Corvinone 20%, Turchetta 5%

Smaksbeskrivelse
Rubinrød. Aroma med elementer av modne kirsebær, urter og krydder. Kraftfull, kompleks og strukturert med bløte tanniner og god lengde.

Appellasjon
IGT

Jordsmonn
Kalkholdig

Vinmark
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 70 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 70 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.

Lagring
6 md. lagring på 225 liters franske eikefat. Minimum 12 md. flaskemodning.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 10-15 år fra årgangen

Sukker/Syre
6,7 g/l sukker / 5,5 g/l syre

Passer til
Storfe, Storvilt, Lam og Sau

Serveringstemperatur
16 til 18 grader

Varetype:
Rødvin
Varenummer:
11230701
Skanlog nummer:
9063102
Veil. pris HoReCa:
200,- kr
EPD nummer:
5865183
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell