En unik vin fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer – Appassimento, hvor 25% av de klassiske amarone-druene er erstattet med Cabernet Sauvignon.
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Corvina 50%, Cabernet Sauvignon 25%, Corvinone 20%, Turchetta 5%
Smaksbeskrivelse
Rubinrød. Aroma med elementer av modne kirsebær, urter og krydder. Kraftfull, kompleks og strukturert med bløte tanniner og god lengde.
Appellasjon
DOCG
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 70 dager i frisk, ventilert fjellluft. Spontanfermentering i ståltank.
Lagring
6 md. lagring på 225 liters franske eikefat. Minimum 12 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 10-15 år fra årgangen
Sukker/Syre
6,7 g/l sukker / 5,5 g/l syre
Storfe, Storvilt, Lam og Sau
Serveringstemperatur
16 til 18 grader