Unik appassimento. Ca’Botta benytter amarone-druene og har lagt til 25% Teroldego. Det medgår ca 4,5 killo druer per flaske. Leveres i gaveeske av tre.
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Corvina 50%, Corvinone 20%, Oseleta 5%, Teroldego 25%
Smaksbeskrivelse
Rubinrød. Aroma med preg av modne kirsebær, urter og krydder. Kraftfull, kompleks og strukturert med bløte tanniner og god lengde.
Appellasjon
IGT
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 130 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.
Lagring
24 md. lagring på franske barriques, 12 md. modning på ståltank, 24 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 15-20 år fra årgangen
Sukker/Syre
8,8 g/l sukker / 6,6 g/l syre
Passer til
Storfe, Storvilt, Lam og Sau, Ost
Serveringstemperatur
16 til 18 grader