En velballansert Appassimento vin fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer.
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Corvina 50%, Merlot 25%, Rondinella 25%
Smaksbeskrivelse
Dyp rubinrød. Hint av kirsebær og sjokolade. Balansert med solid fylde og lang ettersmak.
Appellasjon
IGT
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 14 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.
Lagring
12 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 4-5 år fra årgangen
Sukker/Syre
7,7 g/l sukker / 5,4 g/l syre
Passer til
Storfe, Småvilt, Lam og Sau, Ost
Serveringstemperatur
16 til 18 grader