Dyp rød mot sort. Aroma av modne kirsebær, urter og krydder. Kompleks og strukturert med bløte tanniner og god lengde.
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Corvina 55%, Corvinone 30%, Oseleta 5%, Rondinella 10%
Smaksbeskrivelse
Dyp rød mot sort. Aroma av modne kirsebær, urter og krydder. Kompleks og strukturert med bløte tanniner og god lengde.
Appellasjon
DOCG
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 100 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank. Appassimento. Andel tørkede druer: 100%
Lagring
12 md. lagring på franske barriques, 12 md. modning på ståltank, 24 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 10-20 år fra årgangen
Sukker/Syre
7,5 g/l sukker / 6,7 g/l syre
Passer til
Storfe, Storvilt, Ost
Serveringstemperatur
16 til 18 grader