En unik Valpolicella Ripasso Superiore, basert på 100% tørkede druer. En Ripasso som grenser opp mot en kraftig Amarone i smak, intensitet og fylde.
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Corvina 50%, Rondinella 10%, Croatina 10%, Corvinone 30%
Smaksbeskrivelse
Dyp rød. Aroma av mørke bær, tørket frukt, nøtter, lær, noe krydder og vanilje. Rund og fyldig med rik frukt og godt balansert syre samt myke tanniner.
Appellasjon
DOC
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 60 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank. 2. gangs gjæring ved 18-20 C i rundt 20 dg.
Lagring
6 md. lagring på franske 225 liters eikefat, 24 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 10-15 år fra årgangen
Sukker/Syre
5,6 g/l sukker / 5,8 g/l syre
Passer til
Storfe, Småvilt, Lam og Sau, Ost
Serveringstemperatur
16 til 18 grader