Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Entrecôte, biff, lammestek, lammesadel, hjortefilet, småvilt, helstekt andebryst, crispy duck, ost – passer også utmerket uten mat.

Apéritif - 87 poeng
En veldig fast og syrefrisk ripasso som tåler 12 år.
Godt kjøp.

The WineHunter Award 2020 - Gull

Luca Maroni - 93 poeng

Vivino’s 2020 Wine Style Awards - 6 plass med 4,3 i rating

Decanter Asia Wine Awards 2019 - 86 poeng / Bronsjemedalje


Ca'Botta Tenuta Costa Rossa Valpolicella Ripasso Superiore 2014

Valpolicella, Veneto, Italia

En unik Valpolicella Ripasso Superiore, basert på 100% tørkede druer. En Ripasso som grenser opp mot en kraftig Amarone i smak, intensitet og fylde.

289,- kr

0,75 l, 14,5%

Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området

Råstoff
Corvina 50%, Rondinella 10%, Croatina 10%, Corvinone 30%

Smaksbeskrivelse
Dyp rød. Aroma av mørke bær, tørket frukt, nøtter, lær, noe krydder og vanilje. Rund og fyldig med rik frukt og godt balansert syre samt myke tanniner.

Appellasjon
DOC

Jordsmonn
Kalkholdig

Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 60 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank. 2. gangs gjæring ved 18-20 C i rundt 20 dg.

Lagring
6 md. lagring på franske 225 liters eikefat, 24 md. flaskemodning.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 10-15 år fra årgangen

Sukker/Syre
5,6 g/l sukker / 5,8 g/l syre

Passer til
Storfe, Småvilt, Lam og Sau, Ost

Serveringstemperatur
16 til 18 grader

Varetype:
Rødvin
Varenummer:
11230801
Skanlog nummer:
9063101
Veil. pris HoReCa:
225,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell