Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Entrecôte, biff, lammestek, lammesadel, hjortefilet, småvilt, helstekt andebryst, crispy duck, ost – passer også utmerket uten mat.

Apéritif - 88 poeng
Mye av alt, særlig frukt, og ikke minst alkohol, men tåler nok 10 år i kjelleren.
Godt kjøp.

Ca'Botta Torcinato Valpolicella Superiore 2014

Valpolicella, Veneto, Italia

En signaturvin fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer. En Valpolicella Sureriore som grenser opp mot Ripasso med tanke på intensitet, smak og fylde

264,- kr

0,75 l, 15%

Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området

Råstoff
Rondinella 20%, Corvinone 30%, Corvina 50%

Smaksbeskrivelse
Rubinrød. Aroma med preg av modne kirsebær, urter og krydder. Kraftfull, kompleks og strukturert med bløte tanniner og god lengde.

Appellasjon
DOC

Jordsmonn
Kalkholdig

Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 45 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.

Lagring
6 md. lagring på franske 225 liters eikefat, 24 md. flaskemodning.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 10-12 år fra årgangen

Sukker/Syre
5,7 g/l sukker / 5,9 g/l syre

Passer til
Storfe, Småvilt, Lam og Sau, Ost

Serveringstemperatur
16 til 18 grader

Varetype:
Rødvin
Varenummer:
11230301
Skanlog nummer:
9063103
Veil. pris HoReCa:
225,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell