En signaturvin fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer. En Valpolicella Sureriore som grenser opp mot Ripasso med tanke på intensitet, smak og fylde
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Rondinella 20%, Corvinone 30%, Corvina 50%
Smaksbeskrivelse
Rubinrød. Aroma med preg av modne kirsebær, urter og krydder. Kraftfull, kompleks og strukturert med bløte tanniner og god lengde.
Appellasjon
DOC
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 45 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.
Lagring
6 md. lagring på franske 225 liters eikefat, 24 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 10-12 år fra årgangen
Sukker/Syre
5,7 g/l sukker / 5,9 g/l syre
Passer til
Storfe, Småvilt, Lam og Sau, Ost
Serveringstemperatur
16 til 18 grader