En unik Valpolicella fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer – Appassimento
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Rondinella 15%, Corvina 60%, Corvinone 25%
Smaksbeskrivelse
Intens rubinrød. Aromaer av kirsebær, blåbær, lakris, kanel og pepper. Fruktig og myk, med balanserte tanniner og lang ettersmak.
Appellasjon
DOC
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 30 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.
Lagring
2 md. lagring på franske 225 liters eikefat, 12 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 8-10 år fra årgangen
Sukker/Syre
5,8 g/l sukker / 5,6 g/l syre
Passer til
Storfe, Småvilt, Lam og Sau, Ost
Serveringstemperatur
16 til 18 grader