Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Entrecôte, biff, lammestek, lammesadel, hjortefilet, småvilt, helstekt andebryst, crispy duck, ost – passer også utmerket uten mat.

Apéritif - 87 poeng
En god og smaksrik valpolicella som tåler 8 år.
Meget godt kjøp.

Ca'Botta Valpolicella 2018

Valpolicella, Veneto, Italia

En unik Valpolicella fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer – Appassimento

199,40 kr

0,75 l, 13,5%

Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området

Råstoff
Rondinella 15%, Corvina 60%, Corvinone 25%

Smaksbeskrivelse
Intens rubinrød. Aromaer av kirsebær, blåbær, lakris, kanel og pepper. Fruktig og myk, med balanserte tanniner og lang ettersmak.

Appellasjon
DOC

Jordsmonn
Kalkholdig

Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 30 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.

Lagring
2 md. lagring på franske 225 liters eikefat, 12 md. flaskemodning.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 8-10 år fra årgangen

Sukker/Syre
5,8 g/l sukker / 5,6 g/l syre

Passer til
Storfe, Småvilt, Lam og Sau, Ost

Serveringstemperatur
16 til 18 grader

Varetype:
Rødvin
Varenummer:
11277901
Skanlog nummer:
9063223
Veil. pris HoReCa:
158,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell

Tlf.: 922 67 981
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lillevannsskogen 61
0788 OSLO

Få vintips fra oss på e-post!

Vi kommer ikke til å spamme ned innboksen din, vi sender maks et nyhetsbrev pr. mnd.

© Divinus AS. Alle rettigheter reservert.