En kraftig og velsmakende Ripasso fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer – Appassimento
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Rondinella 15%, Corvina 60%, Corvinone 25%
Smaksbeskrivelse
Dyp rød. Aroma med preg av røde bær, litt tørket frukt og urter, hint av mandel. Fruktdrevet aroma av søte kirsebær, bjørnebær, hint av mørk sjokolade.
Appellasjon
DOC
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 30 dager i frisk, ventilert fjellluft. Spontanfermentering i ståltank. Ripassometoden, 2. gangs gjæring ved 18-20 C i rundt 20 dg.
Lagring
6 md. lagring på franske 225 liters eikefat, 12 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 8-10 år fra årgangen
Sukker/Syre
7,8 g/l sukker / 5,8 g/l syre
Passer til
Storfe, Småvilt, Lam og Sau, Ost
Serveringstemperatur
16 til 18 grader