Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Entrecôte, biff, lammestek, lammesadel, hjortefilet, småvilt, helstekt andebryst, crispy duck, ost – passer også utmerket uten mat.

Apéritif - 87 poeng
En smaksrik og fyldig ripasso som tåler 8-10 år. Litt merkbar alkohol, men innafor. Godt kjøp.

Ca'Botta Valpolicella Ripasso 2017

Valpolicella, Veneto, Italia

En kraftig og velsmakende Ripasso fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer – Appassimento

224,- kr

0,75 l, 13,5%

Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området

Råstoff
Rondinella 15%, Corvina 60%, Corvinone 25%

Smaksbeskrivelse
Dyp rød. Aroma med preg av røde bær, litt tørket frukt og urter, hint av mandel. Fruktdrevet aroma av søte kirsebær, bjørnebær, hint av mørk sjokolade.

Appellasjon
DOC

Jordsmonn
Kalkholdig

Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 30 dager i frisk, ventilert fjellluft. Spontanfermentering i ståltank. Ripassometoden, 2. gangs gjæring ved 18-20 C i rundt 20 dg.

Lagring
6 md. lagring på franske 225 liters eikefat, 12 md. flaskemodning.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 8-10 år fra årgangen

Sukker/Syre
7,8 g/l sukker / 5,8 g/l syre

Passer til
Storfe, Småvilt, Lam og Sau, Ost

Serveringstemperatur
16 til 18 grader

Varetype:
Rødvin
Varenummer:

11235001

Skanlog nummer:

9063109

Veil. pris HoReCa:

175,- kr

EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell