Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Entrecôte, biff, lammestek, hjortefilet, viltgryte, ost – passer også utmerket uten mat.

Corte Gransani Ripasso Superiore 2018

Valpolicella, Veneto, Italia

Elegant og raffinert. Krydret, men med hint av kirsebær og noter av ville bær. God kompleksitet.

198,- kr

0,75 l, 14%

Om leverandøren
Conti Sani ble grunnlagt i Verona i 1991. Etter etableringen i Verona, utvidet Conti Sanis produksjon og kommersielle systemer med stor suksess i Puglia, Toscana, Veneto, Sardinia, Sicilia, hvor de opprettholdt hovedmålet om å produsere viner av god kvalitet, som møter forventningene til kundene.

Råstoff
Corvina 60%, Corvinone 20%, Rondinella 20%

Smaksbeskrivelse
Elegant og raffinert. Krydret, men med hint av kirsebær og noter av ville bær. God kompleksitet. I ganen er den rik, veldig fruktig, elegant og fortsatt ung, men allerede veldig godt orkestrert, med de typiske tonene av ville bær som blander seg godt med kompleksiteten til vinen.

Appellasjon
DOC

Jordsmonn
Kalkstein

Vinmark
Planteår for vinstokker: fra 1972 til 2009. Bærekraftig landbruk og stor oppmerksomhet til naturlige sykluser

Vinifikasjon
Druene er ikke beskåret fra vinrankene og tørket, men vinifisert friske, hengende på vinrankene, til de oppnår rett konsistens. Myk knusing av avstilkede druer for å oppnå Valpolicella. Ved en kontrollert temperatur på 18/20° og andre gjæring på skallet til Amarone ved 18/20°

Lagring
80 % i eikefat i 6 måneder og 20 % i ståltank.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 6-7 år fra årgangen

Sukker/Syre
8,5 g/l sukker / 5,4 g/l syre

Passer til
Storfe, Storvilt, Ost

Serveringstemperatur
17 til 18 grader

Varetype:
Rødvin
Varenummer:
13536301
Skanlog nummer:
9071395
Veil. pris HoReCa:
158,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell