Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, sushi, sashimi, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk. Passer også utmerket uten mat, som aperitiff.

David Fagot Nuance 100 Pouilly-Fuissé 2017

Pouilly-Fuissé, Burgund, frankrike

En fortreffelig Pouilly-Fuissé. Appellasjonene som Nuance 100 er høstet fra, ble I 2020 Premie Cru.

335,- kr

0,75 l, 13%

Om leverandøren
David Fagot, en ung vinmaker bosatt i Fuissé som produserer flotte og elegante hvitviner fra 8 hektar som han eier, spredt over kommunene Solutré-Pouilly og Prissé hvor David Fagot produserer appellasjonene Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon Villages.

Råstoff
Chardonnay 100%

Smaksbeskrivelse
Lys gyllen. Intens med innslag av fersken, sitrus og mineraler. Rik og fast med god mineralsk konsentrasjon og lengde.

Appellasjon
AOP

Jordsmonn
Kalk og leire

Vinmark
Solutré-Pouilly og Prissé hvor David Fagot produserer appellasjonene Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon Villages.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Forsiktig pressing. Naturlig gjæring ved lav temperatur, 15-20 dager. Fullstendig malolaktisk gjæring.

Lagring
Modning på 400 liters fat.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 6 -8 år fra årgangen

Sukker/Syre
1,1 g/l sukker / 3,5 g/l syre

Passer til
Aperitiff, fisk, fugl og skalldyr

Serveringstemperatur
6–8 grader

Varetype:
Hvitvin
Varenummer:
13718101
Skanlog nummer:
9072556
Veil. pris HoReCa:
255,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, sushi, sashimi, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk. Passer også utmerket uten mat, som aperitiff.

David Fagot Nuance 100 Pouilly-Fuissé 2017

Pouilly-Fuissé, Burgund, frankrike

En fortreffelig Pouilly-Fuissé. Appellasjonene som Nuance 100 er høstet fra, ble I 2020 Premie Cru.

319,90 kr

0,75 l, 13%

Om leverandøren
David Fagot, en ung vinmaker bosatt i Fuissé som produserer flotte og elegante hvitviner fra 8 hektar som han eier, spredt over kommunene Solutré-Pouilly og Prissé hvor David Fagot produserer appellasjonene Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon Villages.

Råstoff
Chardonnay 100%

Smaksbeskrivelse
Lys gyllen. Intens med innslag av fersken, sitrus og mineraler. Rik og fast med god mineralsk konsentrasjon og lengde.

Appellasjon
AOP

Jordsmonn
Kalk og leire

Vinmark
Solutré-Pouilly og Prissé hvor David Fagot produserer appellasjonene Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon Villages.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Forsiktig pressing. Naturlig gjæring ved lav temperatur, 15-20 dager. Fullstendig malolaktisk gjæring.

Lagring
Modning på 400 liters fat.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 6 -8 år fra årgangen

Sukker/Syre
1,1 g/l sukker / 3,5 g/l syre

Passer til
Aperitiff, fisk, fugl og skalldyr

Serveringstemperatur
6–8 grader

Varetype:
Rødvin
Varenummer:
13718101
Skanlog nummer:
9072556
Veil. pris HoReCa:
255,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell