Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, sushi, sashimi, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk. Passer også utmerket uten mat, som aperitiff.

David Fagot Pouilly-Fuissé 2019

Pouilly-Fuissé, Burgund, Frankrike

En førteklasses Pouilly-Fuissé, helt uten påvirkninger. David Fagot har ønsket å lage en Pouilly-Fuissé uten å benytte eikefat

275,- kr

0,75 l, 13%

Om leverandøren
David Fagot, en ung vinmaker bosatt i Fuissé som produserer flotte og elegante hvitviner fra 8 hektar som han eier, spredt over kommunene Solutré-Pouilly og Prissé hvor David Fagot produserer appellasjonene Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon Villages.

Råstoff
Chardonnay 100%

Smaksbeskrivelse
Lys gyllen. Frisk aroma av gyllen frukt, sitrus og hvite blomster. Saftig med syrlig tropefrukt og hint av urter i avslutning.

Appellasjon
AOP

Jordsmonn
Kalk og leire

Vinmark
Solutré-Pouilly og Prissé hvor David Fagot produserer appellasjonene Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon Villages.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Forsiktig pressing. Naturlig gjæring ved lav temperatur, 15-20 dager. Fullstendig malolaktisk gjæring.

Lagring
Modning på bunnavfall i termoregulerte kar.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 4-6 år fra årgangen

Sukker/Syre
0,7 g/l sukker / 3,6 g/l syre

Passer til
Aperitiff, fisk, fugl og skalldyr

Serveringstemperatur
6–8 grader

Varetype:
Hvitvin
Varenummer:
13718001
Skanlog nummer:
9072554
Veil. pris HoReCa:
206,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell

Tlf.: 922 67 981
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lillevannsskogen 61
0788 OSLO

Få vintips fra oss på e-post!

Vi kommer ikke til å spamme ned innboksen din, vi sender maks et nyhetsbrev pr. mnd.

© Divinus AS. Alle rettigheter reservert.