

Kokkens anbefalning
Sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, sushi, sashimi, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk. Passer også utmerket uten mat, som aperitiff.
David Fagot Pouilly-Fuissé Premier Cru 2020
Pouilly-Fuissé, Burgund, frankrike
David Fagot er en av de første som kunne tilby Pouilly-Fuissé Premie Cru med årgengen 2020, samme år som 22 små parsell ble klassifisert Pouilly-Fuissé Premie Cru
385,- kr
0,75 l, 13%
Om leverandøren
David Fagot, en ung vinmaker bosatt i Fuissé som produserer flotte og elegante hvitviner fra 8 hektar som han eier, spredt over kommunene Solutré-Pouilly og Prissé hvor David Fagot produserer appellasjonene Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon Villages.
Råstoff
Chardonnay 100%
Smaksbeskrivelse
Lys gyllen. Intens med innslag av fersken, sitrus og mineraler. Rik og fast med god mineralsk konsentrasjon og lengde.
Appellasjon
AOP
Jordsmonn
Kalk og leire
Vinmark
Solutré-Pouilly og Prissé hvor David Fagot produserer appellasjonene Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon Villages.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Forsiktig pressing. Naturlig gjæring ved lav temperatur, 15-20 dager. Fullstendig malolaktisk gjæring.
Lagring
Modning på 400 liters fat.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 6 -8 år fra årgangen
Sukker/Syre
1,7 g/l sukker / 3,4 g/l syre
Passer til
Aperitiff, fisk, fugl og skalldyr
Serveringstemperatur
6–8 grader
Varetype: | Hvitvin |
Varenummer: | 13718501 |
Skanlog nummer: | 9072555 |
Veil. pris HoReCa: | 299,- kr |
EPD nummer: | |
Produktutvalg: | Bestillingsutvalget |
Sertifisering: | Konvensjonell |