Montepulciano har lange tradisjoner for produksjon av rødvin av høy kvalitet, moe som også gjenspeiler seg i Le Chiantigiane Nobile Di Montepulciano Marno
Om leverandøren
Hovedmålet til Le Chiantigiane har alltid vært kvalitet, distribusjon og formidling av fortreffelighet til toskanske viner over hele verden. Le Chiantigiane forvalter 2460 hektar med vingårder, fordelt på 2000 toskanske assosierte vinbønder, som gjennom medlemskap opprette Consortium Le Chiantigiane for tapping og salg av vinene deres.
Råstoff
Mellom 70 % og 100 % Sangiovese (Prugnolo Gentile), opptil 20 % Canaiolo Nero, Opptil 10 % Malvasia del Chianti
Smaksbeskrivelse
Lys rubinrød på kanten av granatrød når den eldes. Vinen har en sjenerøs bukett og en tørr, velbalansert lett tannisk smak med hint av røde bær, som blir jevnere når den lagres.
Appellasjon
DOCG
Jordsmonn
Kuperte områder med høyder som ikke overstiger 700 meter og jord laget av arenaceous, marly limy substrata, leirholdige skifer og sand.
Vinmark
Denne historiske vingården på den florentinske landsbygda er en av de eldste vingårdene i Toscana. I middelalderen tilhørte det munkene i Certosa di Firenze som dyrket landet. Vinene kommer fra de typiske områdene i Toscana, som alltid har vært det privilegerte stedet for å få det beste resultatet i dyrking av vinstokker og i produksjon av gode viner.
Vinifikasjon
Håndplukkede druer. Kaldmaserasjon før fermentasjon 12-15 dager på skinn i rustfrie ståltanker
Lagring
Lagret 24 md på Slavonske og Franske eikefat, 12 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 8-10 år fra årgangen
Sukker/Syre
0,2 g/l sukker / 5,3 g/l syre
Passer til
Storfe, Storvilt, grillet rødt kjøtt og modne oster.
Serveringstemperatur
18 til 20 grader