Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Entrecôte, biff, lammestek, hjortefilet, viltgryte, ost – passer også utmerket uten mat.

Poggio Celsi Brunello di Montalcino 2014

Siena (Montalcino kommune), Toscana, Italia

En fløyelsmyk Brunello som vil appellere til alle som setter pris på en utsøkt rødvin fra Italia. Til tross for enorme vinmarker, produserer Le Chiantigiane kun noen hundrede flasker Brunello Di Montalcino hvert år.

585,- kr

0,75 l, 13,5%

Om leverandøren
Hovedmålet til Le Chiantigiane har alltid vært kvalitet, distribusjon og formidling av fortreffelighet til toskanske viner over hele verden. Le Chiantigiane forvalter 2460 hektar med vingårder, fordelt på 2000 toskanske assosierte vinbønder, som gjennom medlemskap opprette Consortium Le Chiantigiane for tapping og salg av vinene deres.

Råstoff
Sangiovese 100% (Brunello).

Smaksbeskrivelse
Intens rubinrød som grenser til granatrød når den eldes. Vinen har en karakteristisk bouquet og en intens, varm, tørr, langvarig smak med spor av tanniner.

Appellasjon
DOCG

Jordsmonn
Kuperte områder med høyder på 200 til 600 meter over havet, med jord som kan dateres geologisk tilbake til perioden inkludert mellom kritt og pliocen, for det meste preget av leire.

Vinmark
Denne historiske vingården på den florentinske landsbygda er en av de eldste vingårdene i Toscana. I middelalderen tilhørte det munkene i Certosa di Firenze som dyrket landet. Vinene kommer fra de typiske områdene i Toscana, som alltid har vært det privilegerte stedet for å få det beste resultatet i dyrking av vinstokker og i produksjon av gode viner.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Skallmaserasjon i 10-12 dg i 25-30 grader.

Lagring
Lagring på eikefat i minst 24 md, etterfulgt av 24 md. på flaske. Vinen kan lanseres 1. januar etter perioden på 5 år fra høstingsåret.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 15-20 år fra årgangen

Sukker/Syre
0,5 g/l sukker / 5,5 g/l syre

Passer til
Storfe, Storvilt, Lam og Sau, Ost

Serveringstemperatur
Denne vinen er egnet for langtidslagring og bør serveres ved en temperatur på 20°C, ved å helle den over på en karaffel noen timer før den drikkes.

Varetype:
Rødvin
Varenummer:
13532501
Skanlog nummer:
9071320
Veil. pris HoReCa:
460,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell