Velbalansert, elegant og rik på nyanser. Amarone della Valpolicella er resultatet av en nøye produksjonsprosess. Jo lenger den lever, jo rikere er smakene og opplevelsene.
Om leverandøren
Den moderne og bærekraftige vinkjelleren ble renovert i 1995 og er orientert mot energisparing og lavere miljøpåvirkning og er i dag blant de mest økologiske kjellerne i Italia. Villa Annaberta-viner uttrykker energi, vitalitet og de er stolte av røttene sine. Diego Cottini har vært i stand til å legge til en unik, personlig og autentisk stil som etterlater et uutslettelig preg. Villa Annaberta er i harmoni med naturen, dens aktiviteter er preget av lidenskap og bærekraft.
Råstoff
Corvinone 15%, Rondinella 20%, Corvina 65%
Smaksbeskrivelse
Dyp rød. Litt flyktig aroma preget av modne mørke bær og tørket frukt over streif av fat og sjokolade. Fyldig, rund, fatpreget, innslag av røde bær og tørket frukt.
Appellasjon
DOCG
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Fra de opprinnelige 20 hektarene dekker familieeiendommen i dag 140 hektar. Ytterligere 240 hektar er i tillegg under direkte forvaltning. Produksjonen kontrolleres i hvert trinn av familien, med den største oppmerksomhet rettet mot kvalitet og tradisjon.
Vinifikasjon
Manuell høstet sept-okt, tørket til januar. Temp.kontr. gjæring
Lagring
2 md. lagring på amerikanske 225 liters eikefat
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 10-12 år fra årgangen
Sukker/Syre
8,2 g/l sukker / 5,7 g/l syre
Passer til
Storfe, Sau og Lam, Storvilt, Ost
Serveringstemperatur
16 til 18 grader