Dyp rød i fargen. Hint av tørket frukt som bjørnebærkirsebær og blåbær på nesen. Den har en varm, balansert og strukturert smak.
Om leverandøren
Den moderne og bærekraftige vinkjelleren ble renovert i 1995 og er orientert mot energisparing og lavere miljøpåvirkning og er i dag blant de mest økologiske kjellerne i Italia. Villa Annaberta-viner uttrykker energi, vitalitet og de er stolte av røttene sine. Diego Cottini har vært i stand til å legge til en unik, personlig og autentisk stil som etterlater et uutslettelig preg. Villa Annaberta er i harmoni med naturen, dens aktiviteter er preget av lidenskap og bærekraft.
Råstoff
Rondinella 20%, Corvinone 35%, Corvina 45%
Smaksbeskrivelse
Dyp rød. Litt flyktig aroma preget av moden frukt som bjørnebær, kirsebær og blåbær. Tørket frukt og krydder. Utviklet, fyldig med innslag av røde bær og tørket frukt.
Appellasjon
IGP
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Fra de opprinnelige 20 hektarene dekker familieeiendommen i dag 140 hektar. Ytterligere 240 hektar er i tillegg under direkte forvaltning. Produksjonen kontrolleres i hvert trinn av familien, med den største oppmerksomhet rettet mot kvalitet og tradisjon.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. 50% høstes i sep. og tørkes, 50% høstes i okt. To seperate gjæringer, blendes.
Lagring
Lagres i stål 24 md.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 8-10 år fra årgangen
Sukker/Syre
10,3 g/l sukker / 5,8 g/l syre
Passer til
Storfe, Storvilt, Lam og Sau, Ost
Serveringstemperatur
16 til 18 grader