Rød, intens og rik. Strukturert og langvarig takket være vinens kontakt med skallene til Amarone. Glatt og vedvarende, med toner av søte og syrlige røde bær og rosiner.
Om leverandøren
Den moderne og bærekraftige vinkjelleren ble renovert i 1995 og er orientert mot energisparing og lavere miljøpåvirkning og er i dag blant de mest økologiske kjellerne i Italia. Villa Annaberta-viner uttrykker energi, vitalitet og de er stolte av røttene sine. Diego Cottini har vært i stand til å legge til en unik, personlig og autentisk stil som etterlater et uutslettelig preg. Villa Annaberta er i harmoni med naturen, dens aktiviteter er preget av lidenskap og bærekraft.
Råstoff
Rondinella 20%, Corvina 60%, Corvinone 20%
Smaksbeskrivelse
Dyp rød. Klare notater av skogbær, kirsebær, bjørnebær, rosiner og fiken. Frisk og kompleks. Fyldige, myke tanniner og kraftig ettersmak.
Appellasjon
DOC
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Fra de opprinnelige 20 hektarene dekker familieeiendommen i dag 140 hektar. Ytterligere 240 hektar er i tillegg under direkte forvaltning. Produksjonen kontrolleres i hvert trinn av familien, med den største oppmerksomhet rettet mot kvalitet og tradisjon.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Tradisjonell Ripassometode.
Lagring
24 md. fatlagring.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 7-10 år fra årgangen
Sukker/Syre
8,8 g/l sukker / 5,6 g/l syre
Passer til
Storfe, Lam og Sau, Storvilt, Ost
Serveringstemperatur
16 til 18 grader